Klik om te vergroten

Wanneer een paard onregelmatig wordt, wordt er meestal een diagnose gesteld door een dierenarts. Als die diagnose hoefkatrol, kissing spines, artrose, ocd, etc is kunnen wij bijna altijd vast stellen dat dit ontstaan is door rijtechnische fouten in het verleden. Paarden lopen heel snel weer zuiver als daarna de juiste training wordt gestart. Helaas is het zo dat schade die eenmaal is ontstaan niet meer te verhelpen is, maar die schade wordt ook niet meer hersteld door middel van injecties of inspuitingen. De juiste training is hiervoor een oplossing op lange termijn. Wij begeleiden al jaren lang vele combinaties die bij ons terecht zijn gekomen door een rijtechnische aandoening zoals hoefkatrol en die nog altijd actief zijn in de paardensport!

Wanneer uw paard onregelmatig is kunt u letten op de volgende dingen:

- Is het vooral het hoofd van het paard dat op en neer gaat tijdens de training?
- Is het paard ook onregelmatig in de galop?
- Ligt het zadel recht op de linkerhand en op de rechterhand?
- Heeft uw paard ongelijke aanleuning of gelijke aanleuning?
- Staat het bekken recht?
- Houdt uw paard de staart scheef of recht, in stilstand en tijdens het werk?

Een paard dat onregelmatig wordt door rijtechnische fouten beweegt het hoofd op en neer tijdens het werk, is in de galop niet onregelmatig, ligt het zadel in 1 richting meestal niet recht, heeft meestal geen gelijke aanleuning, heeft soms een scheef bekken en draagt soms de staart niet mooi naar beneden.

Wij kunnen u dan helpen om uw paard weer zuiver te laten bewegen door middel van een aangepaste training.

Paarden met een ernstige peesblessure, tendinitis, hoefbevangenheid, etc zijn aandoeningen die niet met een training op te lossen zijn. Hiervoor moet altijd vertrouwd worden op de kundigheid van een dierenarts!

Klik om te vergroten