Paarden
Klik om te vergroten

Paarden

De foto┬┤s laten verschillende paarden zien die ik voor een langere periode heb gereden. Atilla is het eerste paard met diagnose hoefkatrol die ik van Antoine heb gekregen en samen getraind, zij heeft niet meer onregelmatig gelopen.
Ziga hebben wij gekregen toen ze ruim 3 jaar was, ze had een cyste in haar rechter voor voet. Zij is door ons verder zadelmak gemaakt en verder getraind, ze kan eigenlijk alle oefeningen tot niveau ZZ dressuur.
Arie hebben wij gekregen, omdat hij niet makkelijk te berijden was, wij hebben hem verder getraind en is daarna naar een jong meisje gegaan die hem verder door rijdt.
Westragon is een paard die 3 maanden in de dierenkliniek in Utrecht heeft gestaan, hij was echt onberijdbaar. Vele ruiters hebben geprobeerd om het aan het werken te krijgen, maar hij zakte altijd door zijn achterhand en steigerde. Wij hebben hem gekregen en een aantal jaren bij ons gehad en gereden. Hij kan ook alle oefeningen tot het Z niveau dressuur.
Winnie was door haar eigenaar in training gebracht bij een Grand-Prix ruiter, maar na de training was ze bijna niet meer te berijden. Ze was een heel onzeker en schuchter paard en mager. Nu kan ze alle oefeningen tot ZZ dressuur.

Wie is Jidske?

Ik ben Jidske Rhijnsburger geboren in 1975 in Friesland Nederland en sinds 2004 intensief bezig met het trainen van paarden en les geven volgens de methode rechtrichten en klassieke rijkunst.


Mijn motivatie is vooral het uitdragen van een paardvriendelijke en respectvolle manier van omgang en training van paarden. Zowel voor het geluk van de paarden als voor een gelukkige ruiter, heel belangrijk is dat de juiste omgang en training de band met je paard versterkt.
Antoine De Bodt heeft mij besmet met het paardenvirus, aanvankelijk werkte ik als leerkracht op een basisschool en heb een Pedagogisch Agrarische achtergrond. Ik leerde Antoine kennen in 2004 en na een jaar kreeg ik een paard die eigenlijk afgeschreven was met diagnose hoefkatrol. Antoine en het paard Atilla hebben mij het trainingssysteem geleerd en zo heb ik heel veel respect gekregen voor hoe mooi en delicaat paardrijden is! Op dit moment draag ik het systeem van Antoine De Bodt uit, omdat dit voor mij DE manier is om met paarden te werken.

Wie is Jidske?
Klik om te vergroten