Klik om te vergroten

Antoine De Bodt

Antoine De Bodt werd geboren in 1949 en groeide tussen de paarden op. Hij behoort tot de derde generatie van zijn familie die beroepsmatig met paarden werkt en kan nu reeds terugkijken op een carrière van 50 jaar in de paardensport.

Hij volgde les bij de bekendste klassieke ruiters ter wereld, waaronder Oliviera, Von Neindorff, Le Roland, Buurmans en Bemelmans en reed zelf ook op Prix St. George niveau.

Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar de zogenaamde 'probleempaarden' om deze volgens de methode van rechtrichten en de klassieke rijkunst weer goed te krijgen. Antoine heeft lang een manege- en pensionstal gerund waar hij dagelijks verschillende paarden trainde, zadelmak maakte, gedrags- en hoefkatrolproblemen oploste. Hij heeft internationaal veel les gegeven en vele ruiters en paarden geholpen met het optimaliseren van hun samenwerking.
Antoine De Bodt is de grondlegger de combinatie klassieke rijkunst en rechtrichten in Belgie en Nederland. Sindsdien zijn er vele ruiters hem gevolgd en zie je het rechtrichten in alle takken van de paardensport terug.

Antoine en Jidske ontmoetten elkaar in 2003 via een gezamenlijke vriendin in Nederland. Sindsdien heeft Antoine het paardenvirus op Jidske overgebracht en werkten ze bijna 15 jaar samen met probleempaarden.

De website van Antoine De Bodt is
www.hoefkatrol.be

Antoine De Bodt
Klik om te vergroten