Klik om te vergroten

Paardrijden; een geweldige sport! De natuurlijke beweging van het paard ongedwongen onder de ruiter laten zien en voelen is onbeschrijfelijk mooi!
Perfect gelijke lichte aanleuning, een paard die op de lichte hulpen perfect reageert, een gelukkig paard met een trotse ruiter!

Respect voor het paard tijdens de gehele trainingsmethode.

We zien ook helaas heel veel combinaties waar de waardigheid en de ´ongedwongenheid´ ver te zoeken is. Ik kan dit bijna omschrijven als het ´moderne paardrijden.´ Er zijn combinaties waarbij vooral veel ´aan de teugel´ wordt getrokken om het hoofd van het paard in een bepaalde positie te brengen. Dit wordt ook wel de rollkur genoemd, rollkur wordt het meest gebruikt in de dressuur sport, maar ook in veel andere takken van de paardensport wordt veel aandacht besteed aan de positie van het hoofd van het paard.

Bij onze manier van rijden wordt EERST geen aandacht besteed aan de positie van het hoofd van het paard, wij willen juist de balans, de ontspanning, de beenzetting, het lichaam en het kader van het paard goed krijgen. Wanneer de balans van het paard juist is zal het paard ontspannen kunnen werken. Daarna krijgen we bij het paard de juiste beenzetting, een mooier ontwikkeld lichaam en het juiste kader met mooie nageeflijkheid!

Klik om te vergroten