Harry
Klik om te vergroten

Harry

My horse, Vidalin, is born in Iceland. I ‘brought’ him in my luggage after a stay in Iceland, fascinated by his personality and kindness. I was surprised by his five gaits and the difficulties he had galloping on a circle. He was totally off balance and could destroy a rubber bit every week just because he hung on it in search of a support that would help him remaining on a straight line. He even bucked me off probably because the unbalanced gallop was unbearably painful.
Jidske taught me a whole new approach based on looking for a new equilibrium, both for the horse and the rider. The interactions with the horse are subtle and happened through body movements back and forth, balancing the weight on the correct side and using a light hand for the appropriate order. Eventually, this led to a progressive symbiosis between the horse and the rider which translates in improving Vidalin’s gaits and in an obvious change in the pleasure we both had in working together

Ann

Paard en ruiter in balans
Jidske heeft niet alleen een enorme « technische » kennis van het paard en de bewegingen (“als je de teugel zo doet, dan doet het achterbeen zo”), maar ze is ook heel erg didactisch, daar zal haar opleiding als lerares zeker niet vreemd aan zijn. Ze heeft bovendien engelengeduld en respect voor het paard is de basis van al haar lessen. In de 2 jaar dat ik bij haar les volg, heb ik het gevoel dat ik nu pas echt heb leren paardrijden, en ik ben ook nooit meer bezorgd of deze of die oefening wel “goed” is voor mijn paard.
Voor elke “truuc” die mijn paard bedacht, vond Jidske een passende oplossing, zonder geweld. Ze zoekt en denkt na tot het probleem is opgelost.
Dankjewel Jidske, ook vanwege mijn paard!
Ann Vandevelde, Brussel

Ann
Klik om te vergroten

Eef

Op 40-jarige leeftijd leren paardrijden is niet zo evident en al zeker niet wanneer je eerste ervaringen eindigen in pijnlijke valpartijen met onbegrepen paarden...
In mijn traject op zoek naar het juiste evenwicht tussen liefde voor een dier en verlangen naar het aanleren van de rijkunst in zijn pure vorm, leerde ik Jidske kennen.
Gelukkig maar! Zelf ontbrak het me immers volledig aan de juiste kennis en kunde om mijn paard Ginger op eigen benen te leren lopen. Ginger was zwaar verwaarloosd en op haar 11 jaar nog volledig onbeleerd. Ze liet me niet opstappen, was angstig en liep zeer nerveus. Jidske leerde me haar te laten ontspannen en met geduld weer leiding te geven zodat ze erop ging vertrouwen dat samen lopen leuk kon zijn.
Na enkele maanden werken, in kleine stapjes en dankzij de onvoorstelbare inzichten van Jidske, is Ginger nu al een ander paard geworden. Ze vertrouwt terug op haar eigen balans en stelt zichzelf open om te leren. Er is nog een hele weg te gaan maar samen beleven we er momenteel zoveel intens plezier aan.
Ook mijn dochters van 11 en 9 jaar oud worden door Jidske begeleid en zijn enorm gegroeid in de samenhorigheid met hun pony's.
Sinds ik Jidske ken, besef ik tenvolle de betekenis van de zin: "ik rijd vandaag om morgen beter te rijden!" Bovenal moet het een plezier zijn, zowel voor paard als ruiter.
Eef Stoop

Eef
Klik om te vergroten